Začiatok letnej sezóny

Na Astronomickom observatóriu na Kolonickom sedle sa rozbehla séria Večerov pod hviezdami. Je to už tradičný program, ktorý Vihorlatská hvezdáreň pripravuje v teplých letných mesiacoch. Hneď v prvý večer, 1. júla 2024, nás navštívila Petra Tóth- slovenská šperkárka, známa aj za hranicami našej krajiny. Astronomické observatórium navštívila spolu so svojou rodinkou v rámci jej projektu Vyšperkovaná cesta, ktorým chce podporiť cestovný ruch na Slovensku. Petra plánuje navštíviť 25 regiónov Slovenska a svoju cestu začala práve na Hornom Zemplíne.

Počasie nám veľmi neprialo, prvý Večer pod hviezdami sa uskutočnil bez hviezd na oblohe. Ale aj na takéto situácie sme pripravení a návštevníkom vieme ponúknuť alternatívny program v našom planetariu. Preto smelo rezervujte!

Ešte upozorňujeme, že počas letných mesiacov je trojhodinový program Večer pod hviezdami jediný spôsob, ako navštíviť observatórium vo večerných hodinach. Niekomu sa program môže zdať pridlhý, ale verte, má to svoj zmysel a budete odchádzať plní krásnych zážitkov.

Petra Tóth s deťmi pred tyfloplanetáriom na Astronomickom observatóriu na Kolonickom sedle. Foto: J. Dubovský